Rendelés

A modul használatához szükséges a készlet vagy a jövedéki-készlet és a számlázás modul megléte is!

A modul legfontosabb feladata: a megrendelések felvétele, a megrendelések visszaigazolása, igény szerint árajánlat készítése, a megrendelések teljesítésének figyelése. A felvett megrendelések és az elmaradt teljesítések alapján a modul napra pontosan képes előre kiszámítani a szükséges készletek mennyiségét, melyet táblázatos formában vagy grafikonon tud megjeleníteni. Ezen előrejelzés alapján a beszerzéshez, szükséges idő és a gyártókapacitás figyelembe vételével gondoskodhatunk arról, hogy minden termék raktáron legyen a kiszállítási határidő előtt. Ha a megrendelést a kívánt határidőre nem tudjuk teljesíteni, dönthetünk úgy is, hogy a megrendelést csak egy későbbi időpontra vállaljuk és így igazoljuk vissza.

A felvett megrendelések szolgálnak a számlázás, illetve a szállítólevelek kiállításának alapjául:

  1. A készlet vagy a számlázás modulban az ügyfél kiválasztása után a program megnézi, hogy van-e teljesítetlen megrendelése a vevőnek, és azt felajánlja kiszállításhoz.
  2. A megrendelés modulban lehetőségünk van adott napi kiszállításhoz kapcsolódó tömeges számla- vagy szállítólevél-előállításra.